Direktlänk till inlägg 15 augusti 2015
sesambröden är väldigt lätta att göra, de blir både fina och mycket goda 😊
TVÅ BRÖD
DU BEHÖVER:
50 gram jäst
5 dL vatten 20-25 grader
2 tsk salt
1 msk socker
1/2 dl olivolja
2 ägg
18 dl vetemjöl.
PENSLING & GADERING
1 ägg
1-2 msk sesamfrön
ugn 200 grader.
SÅ HÄR GÖR DU:
1. Smula söder jästen i vattnet och vispa tills den har löst sig,
tillsätt socker, salt, olja, sesamfrön och ägg.
2. häll i det mesta av mjölet ( spara lite till utbakningen)
arbeta i hop till en smidig deg, för hand eller med degkrokar.
låt jäsa under bakduk i 30-40 min.
3. Dela degen i två delar, dela vargen del i ytterligare tre delar,
och rulla ut till tre ca 30 cm långa längder, fläta sedan ihop degen till en tjock fläta.
Låt jäsa i 36 min
4. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över sesamfrön
grädda i ugnen i ca 30-35 min
200 grader
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|